29.09.2014 13:25

A proč bych si vůbec měl samolepku kupovat?

Proč bych si měl samolepku na stěnu kupovat, když si můžu v papírnictví koupit roli barevné fólie a svůj motiv si vlastně vyříznout sám za násobně menší náklady? Proč bych měl dávat peníze někomu jinému, když investuji jen pár set a hromadu mého času? To si dnes osvětlíme, jestli se vyplatí investovat do kvalitních samolepek, nebo si vyroba doma svépomocí vlastní.

Samolepky z fólie - návod

Jak si vlastně vyrobit vlastní samolepku? Lepivá barevná fólie, nůžky a fantazie. To vám stačí. Nebo to tak opravdu není? Kde je zakopaný pes? Proč bychom si vlastně doma nemuseli vyrobit samolepku svépomocí?

Poblémy této metody:

  • bezpečné fólie,
  • návrh motivu,
  • čisté vyříznutí samolepky,
  • nekvalitní lepidlo nevhodné na stěny.
  • čas věnovaný nákupu, návrhu a práci.

Předně kvalitní fólie (z bezpečného materiálu, který neoxiduje a časem neztrácí barevnost a také nezamořuje okolí chemickým zápachem) - ty jen tak neseženete. A jestliže ano, tak vám nikdo neprodá metr, abyste si mohli vytvořit vlastní samolepku. Prodá vám jen celou roli. To byste mohli rovnou začít vyrábět samolepky ve velkém, protože takové množství pro sebe nevyužijete = problém číslo 1.

Druhým problémem je návrh vlastního motivu. Na internetu sice najdete spoustu pěkných motivů, ale dejme si ruku na srdce a upřímně si řekněme, jak jste šikovní. Jak dokážete motiv přenést na samolepicí fólii? Není to rozhodně jednoduché. Problém číslo 2.
 
Vyříznutí motivu je případ pro sebe - profesionálové mají speciální "plotr" - řezačku fólií. Je přesná a spolehlivá. Vy doma máte nejspíše nože, případně řezák na koberce. Takhle to nepůjde.
 
Lepidlo je také "skvělé" - lepidla používaná na běžné fólie v papírnictví jsou vhodné jen pro lepení na hladký povrch - plasty, kachličky apod. Rozhodně se nehodí na sebečistší a hladší stěnu, která je vždy porézní. Takže ikdybyste se sebelépe snažili, prostě by veškerá snaha přišla vniveč, protože by vám samolepka po pár dnech spadla...
 
Náklady také nejsou zrovna lákavé - koupě fólie (mnohdy opravdu ne jen malé potřebné velikosti), čas strávený nad návrhem a vyřezávání - nemáte opravdu lepší věci na práci, než ušetřit 1 000 kč za kvalitní samolepku z prověřeného PVC materiálu? 
 
Raději si udělejte hezké odpoledne s rodinou a vyberte si krásnou samolepku - inspirovat s výběrem se můžete na magazínu VelkéSamolepkyNaZeď.cz. A jestli chcete samolepku rovnou koupit, inspirujte se třeba v tomto článku o prověřených shopech na samolepky.

 

—————

Zpět