20.03.2014 19:06

Obývací pokoje inspirace

Dnes pro vás máme první inspirace pro obývací pokoje. Dnešním tipem budou především nástěnné dekorace, samolepky na zeď - nebo nálepky na stěnu chcete-li.

Jak vypadají zdi ve vašem domečku nebo v jedné z vašich místností? Máte zdi barevné nebo bílé? Nebo jste se vrátili k papírovým tapetám, které jsou v současnosti opět moderní? Nebo vaše zdi zdobí obrazy s abstraktními vzory nebo se zajímavými fotografiemi? A nemáte pocit, že by to už chtělo změnu? Řešením jsou nálepky na zeď dětské.

Velkou výhodou samolepek je, že pokud se Vám nepodaří nalepit ji rovně, nebo chcete li ji nalepit jinam, můžete ji odlepit a jednoduše přelepit jinam. Důvodů proč nakupovat Bytové dekorace u nás je více, ale připomenu Vám jen pár. Jednak jsme čeští výrobci a používáme výhradně kvalitní folie, všechny motivy a samolepky dodáváme na přenosové folii s nízkou lepivostí, aby nedocházelo k poškození malby a v neposlední řadě ji dodáváme v celku. To znamená, že když si koupíte například strom se složitou strukturou, dostanete jej pohromadě v originálním formátu a můžete rovnou nalepit. U některých prodejců dostanete strom ozebraný a doma musíte laborovat a dolepovat lístky, větve a podobně.


Objevují se dekorativní samolepky na zeď, motivy přírody, abstraktní motivy a nezapomíná se ani na děti. Váš obývací pokoj, ložnice či kuchyň tak může rázem změnit svou tvář a získat osobitý vzhled.


V žebříčku nejprodávanějších bytových dekorací jsou abstraktní motivy nálepek. Jsou populární především na místa, která mají působit moderně. Často si je pořizují mladí lidé do nových bytů. Láká je především neurčitost a jistá nadčasovost. Každý si při pohledu na abstraktní motiv představí něco jiného a to je na tom to zajímavé.


Aplikace je velice snadná. Nalepení dekoraci trvá jen několik minut a nemusíte se toho bát. Bytové dekorace je přetažena tzv. přenosovou fólií, která nalepení samolepky na dané místo značně usnadní. Samolepku nejdříve uhladíme na přenosovou fólii, potí se odlepí nosný papírový podklad a samolepka je připravena k nalepení. Samolepku poté přitiskneme na zeď a vyhladíme, dále v ostrém úhlu odlepujeme přenášecí fólii. Po úplném odlepení máme náš motiv na zdi.


Cítíte-li, že je ve vašem obydlí něco špatně, je na čase uvažovat o změně. Občasná obměna prostředí je doporučována i psychology, kteří varují před ubíjejícím stereotypem. Ten se může projevit v jakékoliv oblasti lidského života. Výsledkem jeho působení může být podrážděnost, celkový úbytek energie a chuti do života, u méně odolných jedinců pak i sklon k frustraci a depresím. Řešením jsou samolepky na stěnu.


Aplikace je jednoduchá. Bytové dekorace jsou umístěné na přenosové fólii. Motivem položíte samolepku například na podlahu. Sejmete neprůhlednou fólii, vezmete samolepku a nalepíte ji na zeď i s fólií. Potom nálepku pořádně uhladíte, aby byla rovnoměrně nalepená. Poté opatrně sundáte přenosovou fólii. A je to hotovo. Pokud by se vám někde utvořila bublinka, opatrně ji propíchněte špendlíkem a vzduch z bublinky vytlačte prsty ven.


Smysl pro uspořádání detailů a schopnost pracovat s dekorativními prvky nám umožňují vytvořit ve svých domovech atmosféru, která jim dodává na jedinečnosti, útulnosti a přispívá k tomu, abychom se v nich cítili dobře. K interiérovým prvkům, které právě k tomuto dotváření pocitu domova slouží nejčastěji, patří Bytové dekorace.


Při lepení samolepek (co jsou vlastně samolepky najdet vše na Wikipedii) máš však výhodu, že pokud se ti v tu chvíli na tom místě nelíbí, stačí je lehce odlepit a můžeš hledat další místo. Při tom odlepování však dávej bacha, aby si samolepku nijak nepoškodila. A hlavně, což je opravdu důležité, nelep samolepku na místo, které je vlhké, čerstvě natřené či latexové.


K dispozici jsou desítky až stovky různých motivů, které navíc mohou být různých barev a rozměrů! Jejich kombinací vzniká tisíce variant. Každá Bytové dekorace je tedy originální na rozdíl od samolepek ze supermarketů.

—————

Zpět